Obavijest o prodaji dionica u državnom vlasništvu preduzeća „Fabrika duhana Sarajevo“ d.d. Sarajevo putem berze

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine je prodavac dionica u državnom vlasništvu preduzeća  „Fabrika duhana Sarajevo“ d.d. Sarajevo.


Aukcijska prodaja državnog kapitala obavlja se po berzanskim pravilima na Sarajevskoj berzi - burzi vrijednosnih papira d.d. Sarajevo - SASE.


Odabrani profesionalni posrednik za prodaju državnog kapitala u preduzeću „Fabrika duhana Sarajevo“ d.d. Sarajevo je brokerska kuća „AW Broker“ d.o.o. Sarajevo.


Predmet prodaje je paket dionica u državnom vlasništvu količine 511.478 dionica preduzeća „Fabrika duhana Sarajevo“ d.d. Sarajevo.


Prodaja će biti obavljena na vanrednoj aukciji Metodom 1 – jednokratne prodaje pri kojoj su dozvoljeni samo kupovni nalozi koji glase na količinu identičnu onoj iz prodajnog naloga.


Početna prodajna cijena jedne dionice iznosi 83,50 KM.


Aukcijska prodaja paketa dionica održat će se u četvrtak, 01.09.2016. godine.Informacioni memorandum možete preuzeti ovdje.


Više informacija može se dobiti na web stranici Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine:  www.apf.gov.ba. 

Za dodatne informacije kontaktirati:

 

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH:

Fikret Talić                                                 

Pomoćnik direktora

Tel. +387 33 586 238

E- mail: fikret.talic@apf.gov.ba         

 

 

AW Broker d.o.o. Sarajevo:

Adnan Bunjo, direktor

Selma Karalić, ovlašteni broker    

Tel. +387 33 768 947                 

E- mail: selma.k@aw-broker.ba